Sociologický ústav SAV, Bratislava 2012

Editor: Vladimír Krivý
Oponenti: Prof. PhDr. Soňa Szomolányi, PhD., Mgr. Pavol Marchevský

Jazyková úprava: PhDr. Pavla Turčanová
Technická úprava: Jarmila Štrbavá

© Sociologický ústav SAV, Klemensova 19, 813 64 Bratislava
Tlač: Merkury spol. s.r.o, Martinčekova 2, 821 03 Bratislava

ISBN 978-80-85544-76-3
EAN 9788085544763


Zo zadnej strany obálky:
Kniha, ktorú držíte v rukách je prvým celistvým sprievodcom parlamentnými voľbami '12. Venuje sa tomu, čo sa dialo v období od volieb '10, pozrie sa na politické strany a stranícku politiku. Spoločenská klíma už pred voľbami naznačovala mnoho, (ne)dôveryhodnosť politikov ešte viac. Po volebnej kampani prišli samotné voľby. Pri ich analýze sa autori sústredia obzvlášť na:

• Volebné výsledky v dôležitých prostrediach na úrovni obcí, cez exit poll i cez výskumy verejnej mienky. Čo ukážu porovnania idúce niekedy až po rok 1990?
• Sociálne zloženie kandidátov a zvolených poslancov, ako aj zamiešanie celkového zloženia parlamentu prednostnými hlasmi. K akým medzivolebným presunom voličov došlo? Aký je hodnotový profil prívržencov politických strán?
• Výsledky volieb v Bratislave na úrovni volebných okrskov. Ako sa v Bratislave volí na kopci, a ako pod kopcom? A platia vôbec stereotypné predstavy o bratislavských voličoch?

Odporúčaná maloobchodná cena 12,- €.

Publikácie z produkcie Sociologického ústavu SAV je možné zakúpiť v internetových kníhkupectvách, v kamenných predajniach kníhkupectiev v rámci Slovenskej republiky alebo so zľavou osobne na Sociologickom ústave SAV. Viac informácií o osobnom odbere nájdete na stránke knižnice SÚ SAV.


Zoznam priložených súborov:
Slovenske_volby_12.pdf ]
obalka.jpg ]
obsah_predslov.pdf ]